SEO Meta Etiketleri konusunda ki yazımızda bir internet sayfasının meta etiketlerinin nasıl oluşturulması gerektiği anlatılacaktır. Ayrıca meta sayfa başlığı (page title) ve anahtar kelime kullanımı hakkında bilgi vereceğim.

SEO Meta etiketleri hemen hemen her internet sayfasında olmalıdır. Google ve diğer arama motorları sayfamızın ne ile ilgili olduğunu anladığı en önemli faktördür bile diyebiliriz. SEO meta etiketi sayfanın kod yada SEO eklentisi alanında yazıldıktan sonra, Google sitemize index için bot ile geldiğinde, eğer okursa (yada index vermeye değerli bulursa) Google’ın arama sonuçlarında şu şekilde görünecektir.

Örneğin Google arama çubuğuna “İngilizce zamanlar tablosu” yazılmış olsun. Üstteki mavi yazı meta sayfa başlığı (yada kısaca page title), Siyah yazılan kısım ise “Meta Description yani meta tanımdır.
Burada hem sayfa başlığında, hemde meta tanımda, çıkmasını istediğimiz anahtar kelimeyi kullanmalıyız.
Bu şekildeki doğru kullanımından dolayı bu sayfa aranma hacmi çok yüksek bir kelimede ilk sayfada ki yerini almıştır.
Örnek SEO Meta Etiketi Girme
Bir WordPress siteden örnek ile hemen örnekleyelim. Zaten WordPress te bu kodu girebilen bir kişi biraz html ve az css biliyorsa kodlamalı bir sitede bunu zamanla yapabilecektir.

Title yazan kısma kelimemizin çıkmasını istediğimiz anahtar kelimeyi yazım boşluk – boşluk ve 55 karakteri en fazlada 60 karakteri geçmeyecek bir şekilde title ‘ımız yazılmalı. (**Burada 2 karakter geçip bir hata yapılmış)
Permalink bölümü ya anahtar kelimemizin aynısı olmalı, yada anahtar kelime uzun ve sayfa yapısına uymuyorsa kısa şekli yazılmalı. Description (Meta Description) alanına ise Anahtar kelimemiz aynen geçirilmeli yine boşluk-boşluk yapıp, 130 karakterli bir, bir buçuk kadar cümle yazılmalı. Mobil 130 karaktere kadarını okuyabilmektedir. Masaüstü 155, ve televizyon ekranı ise 160 dan fazlasını okutmaz.
Kısaca SEO Meta Etiketleri girerken
- Page title (sayfa başlığı 55 karakter gibi olmalı, 60 karakter geçilmemeli, 30 karakterin altında ise olmamalı.
- permalink (kalıcı bağlantı link) anahtar kelimenin aynısı olmalı. Daha kısası, kelime eksiltilmiş şekilde gerekli zamanlarda olabilir.
- Meta descriptinda anahtar kelime geçmeli, ve 130 karakter geçilmemeli (Mobil önce index için)
Ve aslında şimdilik bu kadar. Yazımızı okuduğunuz için teşekkürler. SEO Analiz Google Sıralama Yarışması katılımcısı olarak bizimle beraber yarışan tüm arkadaşlara başarılar dileriz.